SBO De Wissel

Geplaatst op Geef een reactie

SBO De Wissel

Juf Sophie, van SBO De Wissel, zag het filmpje(https://sthom.nl/201905-2/) van afgelopen maand en sloeg aan op de workshop “buiten de lijntjes kleuren” die ik gaf aan de kleuters van de Mariaschool. Ze vroeg me of ik dat ook met haar leerlingen wilde doen. Ik zei haar dat ze dat filmpje maar even met de andere juffen en meesters moest delen, zodat er misschien meer kids voor even buiten de lijntjes konden leven. Nadat het filmpje de school was rondgegaan wilden alle klassen een workshop bij me doen. Goed, gaan we doen!
Ik heb een groot doek (180x130cm) geregeld en alle kids van SBO De Wissel door middel van een filmpje uitgenodigd om in mijn atelier buiten de lijntjes te komen kleuren. Zo gezegd, zo gedaan! Verspreid over twee dagen heeft de gehele school hier in mijn atelier aan een grote painting gewerkt. Er was maar één belangrijke regel en die luidde; “Het kan niet fout, je kunt het alleen maar goed doen”. Zelf heb ik geprobeerd om alle kids, stuk voor stuk, zo enthousiast mogelijk met verf te laten gooien.
Toen ik de ochtend daarna vanaf de grond (kleuterperspectief) naar het resultaat zat te kijken, concludeerde ik dat het geslaagd was. De energie van de kids spatte van het doek af. Het was één grote kleurexplosie. Ik denk dat dit de meest spetterende spetterpainting is die hier ooit is gemaakt.
In het weekend heb ik het doek afgemaakt. Ik heb het ietsje rustiger gemaakt door wat doorzichtige lagen en ik heb er één van mijn herkenbare “kleine mensjes” op aangebracht. Op deze manier werd de kleurexplosie verheven tot lucht en spreekt het geheel meer tot de verbeelding. Maandagochtend heb ik kunstwerk samen met de jongste en de oudste leerling van SBO De Wissel onthuld. Het hangt nu in de school.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *