BLOEMEN VOOR OMA

Geplaatst op Geef een reactie

BLOEMEN VOOR OMA

Toen mijn opa begin 2020 overleed en er daaropvolgend een pandemie uitbrak zat mijn oma helemaal in haar uppie in een eengezinswoning. Dat vond ik zo sneu voor haar dat ik besloot bloemen voor haar te painten. Zo kon ik haar toch een bloemetje geven zonder dat ik haar wellicht ziek zou maken.

Eenmaal bezig besefte ik me dat er nog veel meer oma’s zijn die wel een bosje bloemen konden gebruiken. Dus verzon ik een plan waarmee ik, indirect, alle oma’s van de wereld een bosje bloemen zou kunnen geven. Zo ontstond het kunstproject “Bloemen Voor Oma”. Ik heb mijn bloemstilleven op canvas vertaald naar een poster, kleurplaat en ansichtkaart en deze zo veel mogelijk onder de mensen, voornamelijk kinderen, verspreid. Op de poster stond de oproep “Laten we samen zoveel mogelijk oma’s blij maken. maak een foto van deze bloemen en stuur hem naar je oma, moeder of wie je maar blij wil maken.” De kleurplaat kon worden ingekleurd en naar oma gestuurd en op de ansichtkaart kon je uiteraard wat liefs schrijven. Zodoende heb ik volgens mij honderden, zo niet, duizenden oma’s een bosje bloemen gegeven.

Met gepaste trots wil ik mededelen dat mijn sociale kunstwerk “BloemenVoorOma”, na meerdere exposities, zijn definitieve bestemming heeft bereikt. Het werk hangt nu op een prominente plek in de centrale bibliotheek in Hoorn. Dit is mede-mogelijk gemaakt door een super lief (anoniem) stel wie al eens eerder werk van mij kochten. Ze volgen mij al jaren en zien hoe ik onvoorwaardelijk liefde de wereld in probeer te sturen. Dat werkt natuurlijk beter als er ook mensen zijn die mijn werk kopen, zodat ik mezelf kan voorzien in mijn (spartaanse) levensonderhoud. Deze mensen zagen dat en hebben besloten om drie bloemstukken van mij te kopen. Eentje voor thuis en twee om te schenken aan een plek vanwaaruit we zoveel mogelijk oma’s een bosje bloemen kunnen geven. Ik heb er eentje geschonken aan de centrale bibliotheek, de ander hangt in de bibliotheek Risdam. Ik ben dankbaar en trots. (2020)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *